Munkavédelmi állvány felülvizsgálat

Munkavédelmi állvány felülvizsgálat

Munkavédelmi állvány felülvizsgálat

Egy raktár üzemeltetése során alapvető feltétel a biztonságos működés, működtetés. Amennyiben állványrendszerek kerültek installálásra a raktárba, úgy ezek a napi használat során sérüléseket szenvedhetnek el, ami veszélyeztetheti a raktári munkavégzést és a raktári dolgozókat egyaránt.

A jellemzően raklapos állványokba anyagmozgató gépekkel –targoncákkal- történő ki és betárolás során keletkezett állványsérülések befolyásolják az állványrendszer teherbírását, állékonyságát, stabilitását. A felhasználó egy kisebb állványsérülés esetén nem biztos, hogy érzi annak veszélyét, kockázatát és a következményeket, amelyek mind személyi sérülést, mind jelentős anyagi károkat okozhatnak, akár halálhoz is vezethetnek.

Az MSZ EN 15635 szabványban szakavatott, tapasztalt külső szakértő segít az állványhibák feltárásában, dokumentálásában.

Az MSZ EN 15635 Szabvány kötelezettségeket ró a raktárberendezések üzemeltetőire. A szabvány az állványrendszerek biztonságos üzemelése érdekében rendszeres felülvizsgálatot ír elő, amelyet max. 12 havonként külső szakértővel kell elvégeztetni.

Az állvány felülvizsgálati tevékenység elvégzésével az alábbiakat biztosítjuk:

  • szakember által végzett ellenőrzés, kiállított jegyzőkönyv
  • működő raktárban lefolytatott vizsgálat – üzemszünetet nem igényel
  • tételes hibajegyzék
  • balesetek kockázatának csökkentése, biztonságosabb munkavégzés
  • az állványrendszerek élettartama a vizsgálat kapcsán hozott intézkedésekkel (javítás, karbantartás) megnövelhető

Nagy forgalmú, több műszakban is üzemelő raktárakban javasolt az állvány felülvizsgálat gyakoriságának növelése, akár havi vagy heti rendszerességgel.

Az MSZ EN 15635 szabvány előírja az üzemeltetői oldalon történő, belső állvány felülvizsgálat végzését is, az úgynevezett PRESS személy által. Igény esetén munkatársaink – külön szolgáltatás keretében- betanítják és kiképzik az ügyfél erre delegált munkavállalóit, hogy ezeket a belső felülvizsgálatokat bármikor megtehessék.

A Zenit Kft. eseti és éves szerződéses formában egyaránt végzi ezen tevékenységet. Cégünk a sorozatgyártással készült (nem egyedi lakatosipari termékként előállított) bármely állványrendszer vonatkozásában vállalja az MSZ EN 15635 szabvány szerinti éves állvány felülvizsgálat elvégzését, állványtípustól függetlenül, akár több állvány típust magában foglaló állványportfolió esetén is.

Az általunk végzett MSZ EN 15635 szabvány szerint állvány felülvizsgálatot követően igény esetén javítási ajánlatot teszünk az állvány felülvizsgálat során feltárt hibák kijavítására. A raklapos állványoszlopok vagy állványkeretek hibáinak javítása során Magyarországon kizárólagosan alkalmazzuk az ROS raklapos állványláb javítási technológiát, mely jelentős költségmegtakarítást és a működő raktár további majdnem zavartalan használatát biztosítja az ezt a javítási módszert alkalmazó ügyfeleink számára.

A Zenit Kft. eddigi eredményei számokban:

Több, mint 150 szerződött ügyfél

Több, mint 2000 elvégzett állvány felülvizsgálat