Létrák

Létrák

Szűrő(k)

1×5 fokos dobogós létra eszköztartós kapaszkodóval

Dobogós létra eszköztartós kapaszkodóval 40335 típus 1×5 fokos

44 920 Ft + ÁFA
Br. 57 048 Ft

Db
Részletek

1×6 fokos dobogós létra eszköztartós kapaszkodóval

Dobogós létra eszköztartós kapaszkodóval 40336 típus 1×6 fokos

50 105 Ft + ÁFA
Br. 63 633 Ft

Db
Részletek

1×7 fokos dobogós létra eszköztartós kapaszkodóval

Dobogós létra eszköztartós kapaszkodóval 40337 típus 1×7 fokos

55 290 Ft + ÁFA
Br. 70 218 Ft

Db
Részletek

1×8 fokos dobogós létra eszköztartós kapaszkodóval

Dobogós létra eszköztartós kapaszkodóval 40338 típus 1×8 fokos

62 200 Ft + ÁFA
Br. 78 994 Ft

Db
Részletek

1×10 fokos dobogós létra eszköztartós kapaszkodóval

Dobogós létra eszköztartós kapaszkodóval 40340 típus 1×10 fokos

77 750 Ft + ÁFA
Br. 98 743 Ft

Db
Részletek

8 fokos raktári dobogós komissiózó létra egyoldali kapaszkodóval

Komissiózó létra egyoldali kapaszkodóval P1600 típus 8 fokos

309 571 Ft + ÁFA
Br. 393 155 Ft

Db
Részletek


Létrák

 
Külön termékkategória a Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. széles cikkelem listájában a létrák és fellépők csoportja. Miután cégünk komplex és professzionális logisztikai megoldásokat szállít immár 25 éve, nem csak a nagy raktárberendezésekre, állványrendszerekre, szállítóeszközökre koncentrálunk, hanem olyan részfeladatok ellátását segítő eszközökre is, amik akár ipari akár körülmények között is felmerülhetnek. Ezekre is praktikus és strapabíró termékeket ajánlunk, úgy mint a különböző méretű támasztólétrák, kétrészes és háromrészes többcélú létrák, dobogós vagy komissiózó létrák. A raktárhelyiség kialakításától függően a különböző bonyolultságú feladatok ellátására kiválasztható a megfelelő fokszámú és formájú létra. Fontos ugyanis, hogy a létra használata egyszerű legyen, tárolása ne jelentsen gondot és a feladathoz a megfelelő anyagból készüljön.
 
A legegyszerűbb megoldás, ha egy elemből álló ún. egyrészes létrát választunk, ami a támasztólétrák alap formája. Ezt a típusú létrát korróziómentes alumíniumból kínáljuk, hogy nagyobb fokszám mellett is kellő stabilitást nyújtson. Elvégezhetők vele az egyszerűbb munkafolyamatok ott, ahol van hely a létra megtámasztására. A biztonságos használatot segíti, hogy ennek a támasztólétrának a fokai bordázottak. A Zenit Kft-től akár 1db-ot is lehet rendelni, aszerint, hogy kinek mekkora -támasztólétrára van szüksége: kínálatunkban 7-9-11-13 és 15 fokszámú létrák közül lehet választani. Mindegyik fokszámú támasztólétra egyaránt 42cm széles, ugyanakkor a munkamagasságuk 310cm-től 535cm-ig terjed. Előnye még, hogy viszonylag kis önsúllyal rendelkezik ez a típus, ezáltal könnyen mozgatható: a 7 fokos, legkisebb támasztólétra súlya csupán 3kg.
 
Amennyiben a munkavégzés megkívánja, hogy magasabbra jussanak fel a feladatot elvégzők, a Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. kínálatában megtalálhatók az erre a célra alkalmas tolólétrák is. Szélességük a támasztólétrákhoz hasonlóan 42cm és betolva közel hasonló magasság variációkkal is rendelkezik, azonban a munkamagasság kihúzott állapotban: 420cm-től 845cm-ig terjedhet. Az öt különböző magassághoz értelemszerűen 5 különböző fokszám tartozik, ami összetolt állapotban megegyezik a támasztólétra fokszámaival, kihúzott állapotban pedig annak kétszeresével, vagyis: 14-18-22-26 és 30 fokos tolólétrák közül választhatja ki mindenki a neki legmegfelelőbbet. Miután ezekkel a létrákkal már nagyon magasban zajlik a munkavégzés, különösen fontos, hogy szerkezete stabil legyen, ezért kitolt állapotban egy kampós zár gátolja meg, hogy az elemek összecsúszhassanak. Ezeknek a létráknak is korróziómentes alumínium az anyaga.
 
Előfordulhat olyan felhasználási igény is, amikor gyakran változik a létrával szembeni funkció elvárás: egyik munkafolyamathoz támasztólétraként, a másikhoz állólétraként kellene felhasználni, de 2 különböző munkaeszköz mozgatása a rendelkezésre álló helyen nem megoldható vagy jelentősen lassítaná a munkavégzést. Ilyenkor optimális megoldást jelent a Zenit Kft. többcélú létracsaládja. létezik belőle kétrészes és háromrészes típus is.
 
A többcélú kétrészes létra igény szerint alkalmazható támasztó- vagy állólétraként is. Használata praktikus és könnyen alakítható át az egyik alkalmazási módról a másikra, így többféle tevékenységet is ki tud szolgálni. A létra szélessége itt is 42cm, de az egyik létraelem egy támasztólábbal van felszerelve, hogy megakadályozza a létra oldal irányú dőlését. Fokszám verziói megegyeznek a támasztólétra fokszámaival (7-9-11-13-15), de miután itt állólétraként is funkcionál, értelemszerűen a fokszámok duplikálódnak. Abban az esetben, amikor kétágú állólétraként használják, egy erős heveder biztosítja a két létraelemet, meggátolva azok esetleges szétcsúszását. Munkamagassága állólétra funkció közben 325cm-től 535cm-ig terjedhet, attól függően, hogy az ötféle magasságból melyiket választottuk.
 
A többcélú háromrészes létra már több különböző felhasználási módra ad lehetőséget: lehet kétágú állólétraként, kihúzható 3. elemmel rendelkező kétágú létraként és sima támasztólétraként vagy akár két-illetve háromrészes támasztólétraként is alkalmazni. Így egy létra megvásárlásával nagyon sok különböző feladatot elvégezhetünk úgy, hogy ennek a létrának a szélessége alig haladja meg a korábbi típusokét: mindössze 46cm, tehát a munkavégzés helye lehet egészen szűkös is. Abban az esetben, amikor 3 részes támasztólétraként alkalmazzuk ezt a többcélú létrát, 420cm-től 790cm-ig terjedő munkamagasságot tudunk vele elérni. Hogyha szétnyitjuk állólétrának, akkor nagyon fontos biztonsági elem az az erős heveder, ami létraelemek szétcsúszását gátolja meg és szintén fontos kiegészítő az alsó létraelemre szerelt széles támasztóláb, ami az oldalirányú kidőlés ellen nyújt védelmet. Az egyes elemeken rögzítő kampó oldja meg a biztonságos rögzítést és gátolja meg az esetleges kiemelést. A háromrészes többcélú létrákból hat különböző fokszámú kapható a Zenit Kft-nél:3x6 fokos, 3x7 fokos, 3x8 fokos, 3x9 fokos, 3x10 fokos és 3x11fokos.
 
A Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. termékválasztékában helyt kapnak a speciális létrák is, amiket már kifejezett munkafeladatokra szoktak alkalmazni. Ilyen pl. a dobogós létra eszköztartó kapaszkodóval. Ebből a típusból 5-6-7-8-9 és 10 fokos verzió kapható, tehát itt nem kifejezetten a nagy munkamagasság elérése a cél, hiszen az 315cm-től 420cm-ig terjed a dobogós létráknál, hanem a stabil szerkezet és a dobogó. Éppen ezért a dobogós létrák szélesebbek a korábban említett létratípusoknál, azonban a felső dobogó kialakítása rés nélküli és integrált zsanérösszekötéssel rendelkezik és extra stabilitást jelent a mindkét oldalon megtalálható fix összekötő is. Mind a hat típusnál biztonsági kapaszkodó található extra széles eszköztartóval és külön praktikum a két beépített vödörtartó kampó.
 
Nagyon közkedvelt és többfunkciósan kihasználható a Zenit Kft kínálatában található létraállvány is. A magasban, de nem egy fix ponton végzett munkafolyamatoknál (pl. külső-belső kivitelezési munkálatok) egy stabilan és könnyen felállítható létraállványból olyan munkahidat építhetünk, amit 240cm-es vagy 300cm-es munkamagasságban is használhatunk, és aminek a keresztlába 69cm. Ugyanakkor szétszedve 2 darab 6 fokos támasztólétra lesz belőle, amivel a legnagyobb munkamagasságot: 380cm-t érhetünk el. A létraelemeket összerakva pedig állólétraként funkcionál ugyanez a szerkezet, ekkor 280cm-es magasságban lehet vele dolgozni.
 
Azokban a raktárakban, ahol a komissiózás kézzel történik, de az állványrendszer magasba épített, optimális kiszolgáló eszköz lehet a komissiózó létra egyoldali vagy kétoldali kapaszkodóval.
 
Ez egy olyan létrafajta, amin nagyobb szabadsággal lehet mozogni, a nagyméretű dobogón biztonsággal lehet állni, hiszen 3 oldalról korlát védi a rajta dolgozó személyt és maga a dobogó is csúszásmentes alumíniumból készül. Ehhez a létra típushoz kétoldali kapaszkodó tartozik mind a 8 fokos a 9 fokos és a 11 fokos verzióhoz is. A komissiózó létra támasztószárán fékezhető kerekek segítik és biztosítják a létra mozgását. A három különböző fokszámú létrával elérhető dobogómagasság: 174cm, 196cm és 239cm. Mindhárom komissiózó létrának a maximális terhelhetősége 150kg. A termék megfelel a BGV D előírásnak.
 
A 8 fokos komissiózó létránál még van egyoldali kapaszkodós verzió is, aminek a dobogó magassága 160cm. Rakfelülete 60x80cm, teherbírása 150kg, ezért is fontos, hogy kézi erővel könnyen mozgatható legyen. A komissiózó létra gördíthető: 2 darab fix és 2 darab forgófékes tömörgumi kerék teszi lehetővé, hogy a raktári állványok között gyorsan és egyszerűen el lehessen vele látni a komissiózás folyamatát. Kivitelében: festékporos felületi kezeléssel van ellátva.

 


Ajánlatkérés >>