Csomagolás

Csomagolás

Csomagolás

A fogyasztói csomagolás célja a figyelemfelkeltés, a termék legfőbb tulajdonságainak kiemelése és a márkaépítés. Ennek érdekében sokszor egyedi design, különleges nyomdai megoldások és formák jellemzik. Azonban logisztikai szempontból meg kell oldani a fogyasztói kiszerelések gyűjtőcsomagolását és kartonozását is, amely folyamatban kiemelt szerepe van az áru védelmének, a megfelelő méretezésnek és a szükséges áru kezelési, komissiózási információk elhelyezésének. Ehhez professzionális csomagolóanyagokra és csomagolást segítő eszközökre lehet szükség akár kézi akár gépi megoldásban gondolkodunk.  Ipari körülmények között felmerülhet szabálytalan méretű, formájú eszközök szállításhoz történő csomagolása, de akár egy webshop is bebiztosíthatja csomagjai védelmét egy egyszerű, de professzionális fóliázással. A csomagolásnak tehát nem csupán marketing és dekorációs funkciója van, hanem védenie is kell az árut és segítenie kell a logisztikai folyamatokat, hisz a gyártósortól a fogyasztóig hosszú utat tesz meg az adott árucikk, kínáló kartonozva, gyűjtőcsomagolásban, raklapozva stb. A Zenit Kft. kínálatában megtalálhatók a kézi pántolás, a plombálás, a ragasztás és a fóliázás munkafolyamatait segítő eszközök és anyagok.
 
Nem átlagos csomagolási megoldásokra nem csupán ipari körülmények között, hanem egy háztartásban is szükség lehet. Ilyenkor nagy segítség, ha nem kell sok helyről összevásárolni egy festésnél vagy költözködésnél felmerülő kartondobozokat, ragasztó szalagokat, takaró kartont vagy légpárnás csomagoló fóliát. A Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. egy helyen tudja a legmegfelelőbb termékeket versenyképes áron biztosítani már lakossági kiszerelésekben is.

A Zenit Kft. kínálatában olyan speciális csomagoló eszközök szerepelnek, amikkel a teljes csomagolási és logisztikai folyamatban segítjük partnereinket.

Az egyik legegyszerűbb módja a közvetlen csomagolásnak a hullámkarton doboz. Egy-és kétrétegű változatban barna hullámkartonból készül, amely 100%-ban újrahasznosítható. Különböző méretekben kapható, amelyek mindegyike igazodik a 800x1200 mm-es Euro paletták méreteihez, hogy a szállításkor vagy tároláskor ne okozhassanak gondot a kiálló élek. A hullámkarton dobozok lapra hajtott állapotban rendelhetők, 20 darab-os egységcsomagolásban, 100 darab-os minimális rendelési mennyiség mellett. A Zenit Kft. kínálatában félautomata dobozzáró gépet is találunk, amin manuálisan állítható a doboz magassága és szélessége, és amin két tekercstartó egység van. Amennyiben kézi lezárást választunk, még egy háztartásban is praktikus segítség a mechanikus kézi ragasztószalag adagoló, ami az átlátszó és a barna ragasztószalaghoz is használható, és ami gyors és könnyű szalagvágást biztosít. Kényelmes, praktikus és nincs kárba veszett, összegyűrődött ragasztószalag sem.

Törékeny áruk csomagolása: Térkitöltő habbal, vagy légpárnás csomagoló fóliával

A papírdobozokba sokszor olyan törékeny vagy szabálytalan formájú termékek, tárgyak kerülnek, amikhez szükséges még egyéb védelmet is biztosítani. Erre az egyik praktikus megoldás a térkitöltő hab, ami fehér színű polisztirolból készül, freonmentes és higiénikus. Ez az ömlesztett anyag jól adagolható, 2kg-os csomagban rendelhető és nagy előnye, hogy az anyag használat után visszagyűjtve újra felhasználható. A másik megoldás a termékek ütésvédelmére a légpárnás csomagoló fólia használata. Nagyon jól alkalmazkodik a termék alakjához, tökéletesen rugalmas anyag és légbuborékai megvédik a becsomagolt terméket. Mivel áttetsző, a benne levő áru továbbra is azonosítható marad. A Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. légpárnás csomagoló fóliából két féle szélességű tekercset forgalmaz: 1000mm-es és 500mm-es tekercset, mindkettőt 100 méteres hosszban és már 1 tekercset is lehet rendelni.
 
A közvetlen csomagolás másik népszerű formája a nátron papír, ami egy 70g-os papírminőségű, nagy szakítószilárdságú barna csomagolópapír és 1 méter szélességű tekercsben rendelhető. Ha a becsomagolni kívánt tárgyak, termékek nagyobb védelmet kívánnak meg, akkor célszerű 80g-os hullámkartont használni. Nagyon praktikus festésnél felületvédelemre, költöztetésnél, de akár térkitöltésre is. Egy méter széles tekercsben kapható, a legkisebb rendelési mennyiség 1 tekercs.

Darabáruk vagy különböző anyagok gyors és szakszerű csomagolására

A darabáruk vagy különböző anyagok gyors és szakszerű csomagolására megfelelő megoldás lehet a strech fólia. Felhasználási területe az anyag kedvező tulajdonságai miatt igen széles. A kézi strech fólia praktikus műhelyben, irodában, raktárakban vagy akár a garázsban is. Nagy szakítószilárdságú, ellenáll az erős napsugárzásnak és a csepegő vízzel szemben is védelmet nyújt. Egy tekercs sterch fólia 150 vagy 250 méter hosszúságban kapható és kétféle szélességben: 500 mm-es és 100 mm-es változatban érhető el. Az átlátszó strech fólia mellett a Zenit Kft. fekete színű fóliát is forgalmaz.
 
A raklapozott árut kézi vagy gépi strech fóliával célszerű megfelelően biztosítani, de a fólia darabáru csomagolására is alkalmas. Ipari felhasználásnál kézi talpas fóliázó készülékkel gyűrődésmentes fóliafeszítést lehet elérni 300-600mm-es szélességnél is. A készülék mindössze 2kg ugyanakkor stabil, fém és műanyag kivitelben készül. A gépi sterch fóliák egyrészt tekercshosszúságukban térnek el a kézi változattól: 1650 m és 1800 m is lehet a hosszuk, másrészt egyoldali tapadással rendelkeznek. A Zenit Kft. kétféle átlátszó gépi strech fóliát forgalmaz: újrahasznosított és original változatot.
 
A SIAT F1 típusú félautomata raklapfóliázó gép automata vagy manuális beállítással és 2 fóliázó programmal segíti elő a gyors és szakszerű egységrakomány képzést. Fotocelláival érzékeli a rakomány magasságát és külön szabályozható a rakomány alsó és fölső fóliázása. Maximum 500 mm-es tekercsszélességű fóliát tud kezelni és maximum a 800mm x 1200 mm-es Euro paletta méretre van kialakítva. A gép egyéb specifikációval kapcsolatban a Zenit Kft. munkatársai bővebb felvilágosítással tudnak szolgálni.
 
Raklapra rögzítéshez vagy egyéb kötegeléshez a Zenit Kft. a kézi és gépi pántolás minden szükséges eszközével rendelkezik. Kínálatunkban megtalálhatók a műanyag, fém és textil szalagok, kézi, félautomata és automata pántológépek, tároló kocsik és pántszalag feszítők is.
 
A kézi pántolásnál jellemzően különféle dobozok, ládák zárását vagy csövek, lécek kötegelését, raklapra rögzítését kell megoldani. A Zenit Kft. kínálatában kétféle műanyag pántolószalagot találunk: 12mm-es és 16mm-es szélességben. Tárolásukhoz vagy használat közbeni adagolásukhoz praktikus kiegészítő a pántszalag tároló kocsi, darabolásukhoz pedig a pántszalag vágó kés, aminek 0,4 mm-es cserélhető pengéje van. A műanyag pántoló szalagokhoz a Zenit Kft. választékában megtalálhatók a különböző méretű acél pántoló hüvelyek és a műanyag élvédő sarkok is. Amennyiben a kézi pántolást szeretnénk megkönnyíteni, a kézi pántológéppel mindkét szélességű szalagot tudjuk kezelni. A Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. forgalmazza a Siat Digit SMART-LT típusú digitális kezelőfelülettel rendelkező akkumulátoros kézi pántológépet is. Amennyiben nehéz, éles szélű tárgyak rögzítéséről van szó, acélszalagot is használhatunk pl. betonipari, faipari termékek, acélelemek esetében. Az ehhez a szalaghoz használatos pántológép hosszú karokkal rendelkezik a magasabb terhelési erő kifejtéséhez és átnyomásos rendszerrel rögzít. Az acél pántolószalaghoz is forgalmazunk pántszalag tároló kocsit, amivel könnyebb mozgatni a tekercseket és a kocsin található tartódobozban praktikusan elhelyezhetők a szerszámok is. A kézi pántolószalagok harmadik típusa a textil pántszalag, ami pl. bálázáskor, fuvareszközön rögzítéskor lehet praktikus választás. Nagy szakítószilárdságú anyag, de nem hagy rozsdafoltot az árukon és kezelése is kevésbé balesetveszélyes, mint az acélszalagé így annak egy nagyszerű alternatívája. Cégünk forgalmazza a textil pántszalaghoz szükséges pántoló csatokat, a pántszalag feszítőt és a tároló kocsit is.
 
A Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. szakértő segítséget tud nyújtani, amennyiben félautomata vagy automata pántológép beszerzését tervezi. A felhasználási terület és az igénybevétel függvényében segítünk a legoptimálisabb megoldás kiválasztásában.
 
Főleg postai területen, de egyéb helyzetben is, amikor azt szeretnénk, hogy csak roncsolással legyen nyitható a fémzár, a plombálás a legmegfelelőbb megoldás. Ehhez a Zenit Kft. termékkínálatában megtalálható az alumínium plomba, a plomba huzal és a plomba fogó a hozzá tartozó betéttel.
 
Nem csak az üzemszerű felhasználásban, de akár egy háztartásban is jelentkezhet igény professzionális csomagolóeszközre. A Zenit Kft. legkisebb rendelési egységeivel igyekszik kiszolgálni a magánszektor igényeit is. 
 

 


Ajánlatkérés >>