Szállítóeszközök és kocsik

Szállítóeszközök és kocsik

Szállítóeszközök és kocsik

A Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. célja, hogy ügyfelei részére teljeskörű megoldást szállítson.  Ehhez hozzátartozik a gondos igényfelmérés, a megfelelő logisztikai eszközök kiválasztása, szállítása és igény szerint szakszerű szerelése, üzembe helyezése. Nem csupán csarnoképületek állványrendszereinek kialakítását vállaljuk, de akár egy kisvállalkozás anyagmozgatási igényeit is ki tudjuk elégíteni egészen a különböző szállítóeszközökig bezárólag.

Kocsik széles választéka

Kínálatunkban megtalálhatók a görgős és kerekes talpak, gördülő keretek, bevásárló kocsik, rolly kocsik, hordószállítók, kézi targoncák, szállítókocsik, rugós aljú kocsik, vonórudas kézikocsik és a vontatható, nyomkövető szállítókocsik is. Hiszen ahány cég, ahány raktár, annyiféle árufajta és anyagmozgatási probléma, amit szállítóeszközeink széles választékával igyekszünk megoldani.
 
Nehéz tárgyak mozgatásánál praktikus megoldást jelentenek a görgős csúszótalpak. A két görgős egységet két acélrúd köti össze, így állítható a két egység közti távolság, de akár a görgős csúszótalpak egységeit külön is lehet használni. A görgők felülete gumírozott, így jobban tapad a szállítandó tárgyhoz és egyben védi is azt. Háromféle teherbírással rendelhetők: 6 tonna, 12 tonna és 24 tonna. Amennyiben fontos szempont, hogy a mozgatásnál fordulni is kell, a kormányozható csúszótalpakkal ez is könnyedén megoldható. Ezeknél a típusoknál egy 1méter hosszú vonórúd talpcsapággyal csatlakozik a görgős egységhez. A 6 és 12 tonnás teherbírású típusok (ST60 és ST120) úgy vannak kialakítva, hogy a vonórúd végén lévő vonószemet akár villástargonca is húzhatja.
 
A Zenit Kft. kínálatában található különböző méretű és teherbírású görgős géptalpak erős acélszerkezetűek, ráhegesztett fogantyújuknál fogva pedig könnyű és biztonságos anyagmozgatást tesznek lehetővé. A mozgatandó tárgy nagyobb védelme és a jobb tapadás érdekében a görgős géptalpak felülete gumírozott.
Szintén a nehéz tárgyak mozgatásához és akár forgatásához nyújtanak segítséget az önbeálló kerekes talpak. Ezeknél a cikkelemeknél is igaz, hogy acélszerkezetük merevítésekkel ellátott és szintén rendelkeznek ráhegesztett acélfogantyúkkal. A talpak felülete gumírozott és teherbírásuk 1 tonna.

Könnyű áruk mozgatásához - Bútormozgató alátét vagy műanyag görgős kocsi

Abban az esetben, amikor a mozgatandó tárgy szögletes és nem annyira nehéz, egyenletes talajon könnyű mozgatást tesz lehetővé a bútormozgató alátét. Nagyon praktikus lehet pl. költöztetéskor. Teherbírása 600 kg és egy csomagban 4 alátét van, a 4 sarokhoz. Minden egység 3 darab önbeállós kerékkel szerelt, szerkezete pedig acéllemezből készült. Ha a teher még könnyebb, akkor a műanyag görgős kocsik valamelyike lesz a megfelelő, melyek 300x300mm / 600x400mm (minimum/maximum) konténer mérethez használhatók vonórúddal vagy anélküli kivitelben. EUR raklapokhoz (1200x800 mm) 150 kg teherbírásig a laposacél alvázú 4 darab forgókerékkel szerelt gurulós alváz a legmegfelelőbb választás.
A Zenit Kft. kiskereskedelmi partnerei számára kétféle bevásárló kocsit forgalmaz: 75 literes és 101 literes űrtartalommal. Ami ezeknél a termékeknél fontos, hogy használatuk során bírják a nagy igénybevételt, hosszan és biztonságosan működjenek. A kínálatunkban levő bevásárló kocsik stabil alvázzal, sűrű fonatos formatartó kosárral rendelkeznek, kerekei gumi futófelülettel vannak ellátva, felületük magasfényű horganyzott kromátozott, beégetett műanyaglakkal védett. Fogócsövük műanyaggal van bevonva és mindkét típus gyereküléssel szerelt.
 
A rolly kocsik tároláshoz és szállításhoz nyújtanak segítséget műanyag vagy fém alvázzal, levehető oldalsó részekkel vagy összecsukható kivitelben. Oldalsó részük lehet laposacél hálóval vagy huzalhálóval szerelve a csőkereten belül, felületük pedig tükörfényű, horganyzott, krómozott.
 
A hordók mozgatásához speciális szállítóeszközökre van szükség. A legegyszerűbb megoldás a kétkerekű vagy a támasztókerékkel kiegészített háromkerekű hordószállító kocsi. A váz színe RAL 5010 kék és mindkét típus 250 kg teherbírású. A másik megoldás a hidraulikus hordóemelő targonca, ami raklapos vagy raklap nélküli műanyag, acél vagy szövethordók emelésére és szállítására alkalmas, ha nagy emelési magasságot kell áthidalni, például rámpákra, teherautók platójára. Emelési magasság maximuma:1675 mm. Működtetése egyszerű, megfogó szerkezete bármilyen peremes hordó megtartására alkalmas.
   
Az anyagmozgatás területén a palackok kézi szállítását a palackszállító kocsik könnyítik meg. A Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. stabil szerkezetű kézi targoncái 200x300mm-es és 500x300mm-es lapátméretekben kaphatók. Teherbírásuk 100 kg és 150 kg lehet. Az egyik változatban egy kitámasztó kerék is rendelhető hozzá. A kézi targoncás rakodásnál gyakran kell leküzdeni szintkülönbségeket rámpa nélküli helyeken, ahol a lépcsőjáró targonca jelent kényelmes megoldást. Tömör gumis kerekeinek és masszív acélcső vázának köszönhetően 200 kg-os terhet is könnyen elvisz, a kerekek csillag alakban helyezkednek el, ami lehetővé teszi a lépcső fokain történő szállítást. Valamennyivel más a kialakítása a zsáktargoncának, amiből 2 típus (kétféle méret, teherbírás, kerékátmérő) rendelhető a Zenit Kft-től.
 
A szállítókocsik vagy ismertebb nevükön molnárkocsik nagyon népszerűek a kiskereskedelemben, a szállítócégeknél, hiszen kis helyet foglalnak és a kiskartonos, rekeszes, ládás árúk egyszerű és kényelmes mozgatását teszik lehetővé. Ha pl. egy dobozos áruszállító furgonban az áruk mellett vagy egy szűk bolti, éttermi raktárban kell elhelyezni, akkor az acélcsőből készült lehajtható tolókarral rendelkező platós kézikocsi a legjobb választás. Kapható erős műanyagból (HDPE) készült platóval ellátott kézikocsi is, aminek tolókarja 3 pozícióba állítható és van olyan típus is, aminek rakfelülete és oldalfala falemezzel borított. Ezzel az utóbbi típussal apróbb tárgyakat is leesés nélkül lehet szállítani, de az oldalfal ki is vehető, ha nincs rá szükség. További variáció, a 2 oldalfallal rendelkező szállítókocsi hajlított cső tolókarokkal mindkét oldalon. Masszív, időtálló típus, 500 kg a teherbírása és két, hézagmentesen csatlakozó oldalfala kivehető.
 
Amennyiben olyan tárgyak mozgatására van szükség, amik a kocsi bármelyik oldalán leeshetnének, megsérülhetnének, akkor a Zenit Kft. választékából a 4 oldalfallal rendelkező szállítókocsik valamelyike a legmegfelelőbb. Ezek mindegyike acélvázas szerkezet, hajlított cső tolókarokkal szerelve. A rakfelület falemezzel borított, az oldalfalak azonban különböző kivitelűek lehetnek. A falemezes oldalfalakkal ellátott típusból mind a 4 oldalfal kivehető, a rácsos oldalfalas típusnál pedig egyik oldalon lehajtható a rács. A falemezes oldalfalas szállítókocsi igény szerint zárható kivitelben is rendelhető, a rácsos oldalfalas kocsiból pedig kapható egy oldalon kivehető oldalfallal szerelt változat is. 

Zsúrkocsi - szállítókocsi

A szállítókocsik másik formája a „zsúrkocsi” forma, de itt is szem előtt tartva, hogy ipari, kereskedelmi felhasználásra tervezett típusokról van szó. Különböző rakfelület méretekkel és 2-3-4 polcos kivitelben kaphatók. Van műanyag platós szállító kocsi és rétegelt lemezes rakfelülettel rendelkező is. Fontos átgondolni, hogy milyen magas rakodómagasságra van szükség, mekkora kocsi fér el a felhasználási helyen és milyen teherbírásra van szükség, hogy a legmegfelelőbb típust tudjuk kiválasztani. A raktárakban nagy segítséget jelentenek továbbá a komissiózó kocsik, amikkel gyorsan összeszedhetők a megrendelt áruk. Ezek a kocsik lépcsővel együtt szereltek, lehetnek falemezes 2 polcos kivitelűek, vagy drótrácsosak különböző magasságba állítható rácspolcokkal.
 
Az érzékeny, könnyű szállítandó termékekhez a legmegfelelőbb választás az alumínium kocsi stabil perem-és fenéklap profillal. Oldalfalai lehetnek sima felületűek, bordákkal merevítettek, és igény szerint fedeles kivitelben is kapható. Ha fontos, hogy a rakomány mindig ugyanazon a szinten maradjon, akkor a rugós aljú kocsi a megoldás, aminek függőlegesen mozgatható a fenéklapja, és aminek a pereme akkor sem akad be, ha a fenéklapot csak az egyik oldalon terhelik meg.
 
Nagy, nehéz terhek mozgatásához az acélvázas fa rakfelületű vonórudas szállítókocsik nyújtanak segítséget. Az EUR raklapok szállításához kétféle raklapszállító kocsit kínál a Zenit Kft., melyek alváza négyszög csőkeretből készül, teherbírásuk pedig 500 kg.
 

 


Ajánlatkérés >>