Állvány és polcrendszerek

Állvány és polcrendszerek

Állvány és polcrendszerek

A Zenit Kft. már több mint 30 éve szállít komplex logisztikai megoldásokat partnereinek, melynek meghatározó területe a különböző állvány-és polcrendszerek széles választéka és az ezen a területen megszerzett tapasztalat.

Felmérés és ajánlatkészítés polcrendszerekre és állványrendszerekre

Munkatársaink a helyszíni felmérést követően segítséget nyújtanak a tervezésben és a teljes ajánlat elkészítésében. Cégünk vállalja a megrendelt állványok leszállítását, igény szerint az összeszerelést, az időszaki állvány felülvizsgálatot és az esetleges javítást, karbantartást is. A jól megtervezett polcrendszer ugyanis rengeteg helyet és ezzel pénzt spórolhat meg a vállalkozás számára, miközben biztosítja a szakszerű tárolást és megkönnyíti a logisztikai folyamatokat. A kezdetben csak iparvállalatok és intézmények körében elterjedt fém állványok mára meghódították a háztartásokat is. Hiszen nagyon praktikus egy garázsban, kamrában, fészerben is ha a területet maximálisan ki tudjuk használni és egy tartós, nagy teherbírású polcrendszerrel otthoni körülmények között is megteremthetjük a professzionális tárolást. Ráadásul ezek az állványok rugalmasan alakíthatók, bővíthetők, a polcok áthelyezhetők, ha a későbbiekben megváltoznak a tárolási igények.

A Zenit Kft. által forgalmazott állványtípusok között az egyik legismertebb a „Salgó-típusú”.. Népszerűsége köszönhető egyrészt a hazai gyártásból fakadó kedvező ár-érték aránynak, a széles felhasználási lehetőségeknek, másrészt a könnyű összeszerelhetőségnek és az évtizedes múltnak köszönhető stabil alkatrész utánpótlásnak, ami folyamatosan kompatibilis maradt a régi elemekkel. Nagyon sokféle tartozékkal rendelkezik és pár évtizede már a magyar méretviszonyokhoz igazított metrikus méretezésben (pl. 300x1000mm) is kaphatók a Salgó polcok. Fontos azonban tudni, hogy a hagyományos és a metrikus méretű polcok egymással nem helyettesíthetők és nem is bővíthetők. A „Salgó-állványrendszer” perforált oszlopai más néven profiljai szükséges hosszúságúra szabhatók, a polcok magasság beállítása pedig 19 mm-ként változtatható. Ahol a magasság és a mélység aránya eléri vagy meghaladja a 4:1 arányt, ott fontos a padlóhoz vagy a falhoz rögzíteni kidőlés ellen. A rendszert a kiegészítő elemek: talplemezek, saroklemezek, rögzítő csavarok, pántok, polcosztók, kidőlés gátlók és borítólemezek teszik teljessé, amikkel mindenki számára testre szabható tárolási megoldások alakíthatók ki.

KIVÁLÓ NÉMET MINŐSÉG - MULTIPLUS ÁLLVÁNYRENDSZEREK

Kiváló német minőséget képvisel a Zenit Kft. által forgalmazott kapcsolható polcos állvány, a MULTIplus típusú állványrendszer. Ez a kapcsolható szisztéma nem igényel csavarozást, ami az összeszerelhetőséget annyira megkönnyíti, hogy nem is kell hozzá speciális szaktudás, akár házilag is könnyedén összeszerelhető. Egy precizen megtervezett termék arról ismerhető fel, hogy minden részletében átgondolt és szem előtt tartja a felhasználót. A MULTIplus polcrendszer is ezek mentén az elvek mentén került kialakításra. Apróságnak tűnhet, hogy a sarokelemeknél nem találunk benyúló saroklemezt, de amikor a maximális helykihasználásra törekszünk, akkor ez döntő, hiszen a dobozok elhelyezésekor nem vesz el helyet a saroklemez és így sokkal könnyebb a ki-betárolás. Nem véletlen az sem, hogy a különböző minőségi tanúsítványok mellett a MULTIplus polcrendszerek a törvény által előírt 2 éves garancia helyett 5 éves garanciaidővel rendelkeznek.

A Zenit Kft. kínálatában megtalálható a MULTIplus polcos állványok széles választéka, különböző keretváltozatokkal, teli, perforált vagy rácsos hátfalakkal, ömlesztett árutartókkal és természetesen az összes szükséges kiegészítővel: hosszanti és diagonális merevítőkkel, polctartókkal, talplemezekkel, illetve zárókupakokkal. A polcok felülete horganyzott vagy porszórt műanyag alapú bevont, a polcszintek 25 mm-ként állíthatók, a színük RAL 7035 szürke, teherbírásuk pedig 80-400kg között van. Fontos betartani a biztonság érdekében, hogy amikor a magasság-mélység aránya meghaladja az 5:1 arányt, az állványt a padlóhoz vagy a földhöz kell rögzíteni kidőlés ellen.

Amennyiben a raktár területét nem áll módunkban növelni, a kapcsolható polcos magasállvány optimális megoldás lehet. Így akár 12 magas állványsorokat is ki lehet alakítani, tehát ugyanaz a rendszer kétféle megoldást kínál, hisz a ráépítés utólag is megvalósítható. A polcszélesség 1000 és/vagy 1300mm lehet, a polcmélység pedig 300-800 mm között. A polcok ebben az esetben is 80-400kg között terhelhetők, a mezőteher pedig maximálisan 7,5 tonna lehet. Ez a kapcsolható polcos magasállvány rendszer 5 járószintig (padlószint + 4 szint) építhető.

RAKLAPOS ÁRUK TÁROLÁSA - RAKLAPOS ÁLLVÁNYOK, MEGOLDÁSOK

A Zenit Kft. nem csupán a dobozos vagy ömlesztett, hanem a raklapos kiszerelésű áruk tárolására is rendelkezik szakszerű állványmegoldással. Az egyes szintek terhelhetősége általában maximum 5,5 tonna, de kollégáink mindig az adott igénybevételhez alakítják a raklapos állványrendszer teherbírását, ezért minden esetben javasoljuk, hogy kérjék szakértő tervezőink segítségét. A másik szempont, amit a raklapos tárolásnál figyelembe kell venni, hogy álló vagy gördíthető rendszert szeretnénk-e kialakítani. Ha már elértük a meglévő raktárkapacitás maximumát és felfele sem lehet bővülni, akkor egy gördíthető rendszer költséghatékony megoldást kínálhat. Nyerhetünk vele gyártóterületet, de akár egy hűtőkamrás tárolásnál energiaköltséget is csökkenthetünk vele, sőt, a gyártási folyamatokba is beépíthetők a gördíthető állványok. Lényegesen olcsóbb a gördíthető állványrendszer beszerzése egy új raktár építésénél. Külön előnye, hogy mindenféle típusú targoncával kompatibilis, és különféle vezérlési módok közül választhatunk. A gördítés a padlóba ágyazott futósíneken történik, így a targoncák akadálytalanul közlekedhetnek a raktártérben.

A főleg az iparban és kereskedelemben előforduló nagy terjedelmű, de kis-, és közepes tömegű áruk tárolási megoldására a nagy fesztávú állványok valamely testre szabott megoldása lehet a legoptimálisabb. Az alapkonstrukció egyszerű, a gerendaszintek 50 mm-ként állíthatók, a polcterhelés pedig maximum 500 kg lehet, ugyanakkor nagyon változatos felállítási lehetőségeket biztosít. Igen felhasználóbarát állványrendszerről van szó, ami egyszerűen szerelhető és kezelhető, minden polcelem egy gerendapárral alkot egy egységet.

A pódiumok alkalmazásával - amik gyakorlatilag önhordó személyi és gépi forgalomra is alkalmas acélszerkezetek- elérhetjük, hogy egy raktárban megduplázzuk a hasznos felületeket. A Zenit Kft. által forgalmazott acélszerkezetekkel közlekedőfelületeket lehet kialakítani és többszintes állványzatot lehet felszerelni. A pódiumot lépcsők vagy felvonók segítségével könnyen és biztonságosan integrálhatjuk a korábbi raktérbe. A járófelület elemei (faforgácslap vagy acélrács) botlásmentesített eljárással illeszkednek egymáshoz. A pódiumok és a galériás rendszerek minden esetben egyedi tervezéssel készülnek, amihez méretezett alaprajzra, a felrakóhelyek elhelyezkedésére és a korlátok, lépcsők helyére van szüksége kollégáinknak.

A Zenit Kft. komplex megoldásait jellemzi, hogy rendelkezik a legkülönbözőbb hosszú áru tárolására alkalmas karos állványokkal is, amik a közepes súlyú szálanyagoktól a magas, halmozott, nehéz idomokig és táblás árukig professzionális tárolást biztosítanak akár kültéri használat esetén is. A karos állványok csúcsminőséget képviselnek, megbízhatóak, az áru gyors hozzáférését biztosítják és igény szerint bővíthetők. Ezeket a karos állványokat is lehet gördíthető kivitelben rendelni.

Az idomelemek vagy szálanyagok állítva elhelyezésére egy-vagy kétoldalas kivitelben idomelem tároló állványokat ajánlunk, amikben a keretdőlés 6 fok és maximum 50kg lehet a támaszkodóteher. A horganyzott akasztóhorgokkal tetszés szerint alakíthatjuk a tárolandó szálanyagok elválasztását.

A kialakított raktárrendszerben az optimális állvány kiválasztása legalább olyan fontos, mint a használat során az állványbiztonság megléte. A Zenit Kft. nem csupán forgalmazója a különböző állványvédőknek, oszlop-, keret- és élvédő profiloknak, de a raktári állványok telepítésére vonatkozó követelmények ellenőrzése, és munkavédelmi szempontból történő felülvizsgálata is a tevékenységei közé tartozik. Amennyiben egy raktár vagy irattár átköltöztetéséről van szó, a Zenit Kft. szakszerű segítséget tud nyújtani. Ilyen esetekben sokszor feleslegessé válnak polcrendszerek, amiknek a másodlagos értékesítésével cégünk használt termékei között találkozhat a webshopban, hiszen időtállóságukból fakadóan ezek a fémállványok tökéletesen tovább hasznosíthatók és így igen kedvező áron is elérhetők.

 

 


Ajánlatkérés >>