Emelőeszközök

Emelőeszközök

Emelőeszközök

A raktározás és árumozgatás egy igen összetett feladat, melynek célja, hogy a könnyű ki-betárazást és a gördülékeny, gyors komissiózást szolgálja. Sok esetben nem újonnan épült raktárhelyiségekben kell ezt megoldani, hanem alkalmazkodva a meglévő területi sajátosságokhoz kell kialakítani a megfelelő állványrendszert és az azt kiszolgáló anyagmozgatási eszközöket. A szakszerű felmérés-tervezés minden esetben segít hasznos területet és ezáltal pénzt spórolni, miközben a Zenit Kft. munkatársai a legoptimálisabb emelőeszközök kiválasztására is tudnak javaslatot tenni. Az emberi munka az anyagmozgatásban egy fontos tényező ott, ahol nincsenek teljesen automatizálva, gépesítve ezek a folyamatok, de minden munkáltatónak szem előtt kell tartani az alkalmazottai terhelhetőségét és a biztonsági előírásokat. Ennek fényében és a helyi lehetőségekhez mérten kell az adott árufajtának és az igénybevételnek legmegfelelőbb emelőeszközt kiválasztani. Fontos szempont ezeknél az eszközöknél a könnyű, egyszerű kezelhetőség és a nagy teherbírás.
 
A Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. által forgalmazott emelőeszközök között megtalálhatók a kézi-elektromos raklapmozgató targoncák, könnyű felrakógépek és emelőasztalok széles választéka.  Már egy kisebb vállalkozásban is előfordulhatnak raklapos kiszerelésű áruk, amiknek egyszerű mozgatásához a kézi raklapmozgató targoncák nyújtanak segítséget. Fontos, hogy a raklapmozgató targonca megvásárlása előtt felmérjük a felhasználási területet és igényeket, hogy a legmegfelelőbb funkciókkal ellátott gépet tudjuk kiválasztani az adott feladatra.
 
A nehézkivitelű raklapmozgató targoncák normál emelésűek és nagy rakományok egyszerű mozgatására lettek kitalálva. Megerősített, tartós alvázzal készülnek nehéz ipari körülményekhez tervezve.  A kiváló minőségnek köszönhetően ezek a targoncák nem igényelnek karbantartást. A beépített biztonsági szelep megakadályozza az esetleges túlterhelést. A kézi raklapmozgató targoncák hidraulikus rendszere teljesen zárt és szivattyúja is tokozott kivitelű, valamint a szivattyúház is egy darabból öntött. A perselyek és az RS zárt csapágyak karbantartás mentesek és a targoncán 13 zsírozószem található. A raklapgörgőt és a raklapot nylonból készült műanyag kerekek védik. A Zenit Kft. kézi raklapmozgató targoncái különböző teherbírású és villahosszúságú kivitelben rendelhetők. Az emelési sebességük 7mm/löket, a villamagasság pedig minimum/maximum 85/205mm.
 
Amennyiben a targoncát nedves és agresszív környezetben használják, a saválló acélból készült változat a legmegfelelőbb választás. Ennek a verziónak minden alkatrésze rozsdamentes acélból készül, és nylon kerekekkel szereltek. RS zárt csapágyai nem igényelnek karbantartást és természetesen biztonsági szeleppel van felszerelve. A villahossz 1150mm, a targonca teherbírása pedig 2 tonna. Abban az esetben, ha nem kifejezett igény a nagy igénybevétel miatti rozsdamentesség, egy olcsóbb megoldás a tüzihorganyzott kivitelű kézi raklapmozgató targonca típus. A zsírozószemek kivételével megegyezik a saválló acélból készült gép kivitelével, mechanikus karcolásoknak, kisebb korróziónak ellenáll.
 
Előfordulhat, hogy extra alacsony raklapokat kell mozgatni, ilyenkor könnyebb és gyorsabb a munkavégzés az alacsony kivitelű targoncákkal, amelyek mindössze 51mm magasak, de teherbírásuk ugyanúgy 2 tonna mint a normál építésűeknek, köszönhetően a megerősített alváznak és villáknak.
 
A kézi hidraulikus raklapemelő targoncáknak egy másik csoportja a különböző villahosszúságban elérhető automatikus gyorsemelési funkcióval ellátott targonca, ami azt jelenti, hogy a vonókar lenyomásával a készülék megemeli a raklapot. Ezeknek a gépeknek az emelési sebessége 25/10mm löketenként. A perselyek és az RS zárt csapágyak ebben az esetben is karbantartás mentesek.
 
Külön kiegészítő funkció lehet egy targoncán a beépített mérleg, ami a rakomány ellenőrzését és mozgatását egy lépésben segíti. A mérleg mozgás közben is pontos adatot ad, könnyen olvasható kijelzővel és időjárást jól tűrő kivitellel könnyíti meg a munkát. Amennyiben a mérési adatokra is szükség van, akkor a mérleges, nyomtatós kézi hidraulikus raklapemelő targonca a megfelelő választás, ami egy hőpapíros nyomtatóval is fel van szerelve. Mindkét mérleges targonca típus 1150mm-es villahosszal rendelhető és teherbírásuk egyformán 2 tonna.
 
A Zenit Kft. emelőeszköz kínálatában megtalálhatók az elektromos működtetésű raklapmozgató targoncák is, amik gyalogkíséretűek vagy vezetőállásosak. Ezeknél a verzióknál a működtetés teljesen elektronikusan és egyszerűen történik egy többfunkciós kormányfej segítségével. A folyosó szélességek és a raktár sajátosságainak megfelelően érdemes a megfelelő fordulási sugarú targoncát kiválasztani, hogy az eszközök megkönnyítsék és ne akadályozzák a logisztikai folyamatokat.
 
Nagyon praktikus, ha egy emelőeszköz beszerzésével egyszerre több munkafolyamatot is támogathatunk. A Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. 4 típusszámú kézi magasemelésű targoncát forgalmaz, mindegyik 1 tonna teherbírású és mindegyik emelési magassága 800mm. Egy ilyen gépezettel nem csupán a magasba történő raklapmozgatást, de a munkadarab beállítást és az emelőasztal funkciót is kiválthatjuk. Ezek a magasemelésű targoncák automatikus gyorsemeléssel vannak felszerelve és nagyon masszív alvázzal rendelkeznek. Biztonsági szempontból fontos, hogy 400mm emelési magasság felett működésbe lépnek a mellső és hátsó állítható kitámasztó lábak és természetesen van rajtuk beépített biztonsági szelep is.
 
A felrakógépek vagy felrakótargoncák kiválasztásánál is ajánlott előre megtervezni, hogy mi lesz a pontos felhasználási terület- szükség lesz-e pl. állítható villatávolságra a félméretű raklapok kezeléséhez -, hiszen ezek a gépek is többféle kivitelben és funkciókkal szerelten kaphatók. Az emelési – süllyesztési funkció történhet elektronikusan, kézi csörlővel, csörlős lábpumpával vagy csörlős elektromos szivattyúval. Utóbbi már egy motorral működtetett hidraulikus felrakótargonca, levehető pódiummal és 400kg teherbírással.
 
Az anyagmozgatási eszközök másik csoportja a kézi emelőoszlopos targoncák. Az 1 tonna teherbírású gépekből a különböző specifikációk szerint: méret, emelési magasság, fordulási sugár stb. lehet kiválasztani a legmegfelelőbbet.
 
Az intenzívebb, folyamatos emelési igényeknél már célszerű a felrakógépekből elektromos verziót alkalmazni. A kezelés szempontjából egy ilyen felrakótargonca lehet elektromos gyalogkíséretű vagy vezetőállásos megoldású. Használatuk egyszerű, biztonságos és hosszú, hibamentes élettartam várható el ezektől az emelőeszközöktől.
 
A Zenit Kft. nem csupán targoncákat, felrakógépeket de emelőasztalokat is forgalmaz széles választékban. Termékkínálatában van statikus elektro hidraulikus emelőasztal, mobil elektromos emelőasztal és mobil kézi emelőasztal lábpedálos pumpával is. Az egyedi igényeket a különböző teherbírású, emelési magasságú és asztal méretű emelőasztalok elégítik ki. Amennyiben az EUR raklapokat kézi raklapmozgató targoncával mozgatjuk, rámpa vagy akna nélkül egy speciális U alakú emelőasztalra lehet áthelyezni, ami 1 tonna teherbírású.
 
Az EUR raklap méreteinek megfelelő lábszerkezettel és V-alakú lábakkal összecsukható formában is kaphatók szerelődaruk a Zenit Kft-nél. Mindezekhez a legkülönbözőbb daruzási-és villaszerelékekkel is áll megrendelői rendelkezésére a cég. Emelővilla, villástargoncához kialakított villahorog, daru mérleg, 210 literes acélhordókhoz való hordófogó, hordóemelő vagy villástargoncák számára készült hordófogó feltét, mind segítenek kielégíteni az egyedi anyagmozgatási igényeket.
 
A Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. a hidraulikus emelők tekintetében is szakértő partnere ügyfeleinek. Hidraulikus emelőbakjai rendelhetők nagyon alacsony kivitelben, villástargoncák számára kialakított kivitelben, melyek mindegyike nagy teherbírású, masszív szerkezet. Utóbbiak teherbírása páronként 13 tonna. A nagyon alacsony kivitelű emelőbakok háza 360 fokban körbeforgatható és az emelés mind az emelőbütyöknél, mind a ház felső részénél elvégezhető. A különböző teherbírású csavaros emelőknél az emelés a felső koronával vagy az emelőperemmel is lehetséges.

 

 


Ajánlatkérés >>